CIRCUIT ISRAEL

zbor din Cluj Napoca

Plecari: 26.03, 07.05, 24.09.2019

870 EUR/ persoana/ 7 nopti

Tariful include: 

  • Biletul de avion CLJ – TLV – CLJ – cu taxe de aeroport
  • Cazarea: 7 nopti la hoteluri de 4* 
  • Demipensiune (mic dejun si cină)
  • Intrarea la toate obiectivele turistice mentionate in program
  •  Ghid vorbitor de limba romana; 
  • Transportul cu autocar modern pe tot parcursul pelerinajului.

 

Tariful nu include

  • Bacsis ,,TIPs” Pentru sofer si ghid – obligatoriu (35 eur/pers) – se achita in aeroport in ziua plecarii
  • Asigurarea storno si asigurarea medicala;
  • Inchiriere casti sonorizare pe tot parcursul excursiei (10 eur/ pers) – obligatorii – se achita in aeroport in ziua plecarii

Program

Ziua 1:

Întalnire la Aeroportul Internațional “Avram Iancu” (Cluj-Napoca) în data de 26 martie 2019 la ora 03:00 cu reprezentantul agenției Filadelfia Turism. Zbor spre Tel Aviv. Chiar din aeroport grupul va fi preluat de către ghidul român care va însoți grupul pe tot parcursul pelerinajului. Începem itinerarul cu un tur panoramic al orașului Tel Aviv și al orașului Jaffa care este un vechi port pe malul Mării Mediterane, acum faimos cartier al artiștilor, după care urcăm până în orașul Haifa care se află la poalele Muntelui Carmel. Aici vom poposi la celebrele grădini BAHAI pentru a admira terasele suspendate. Continuăm vizita cu un popas în vechea cetate Cezareea . Cazare la hotel de 4* în Betleem.

Ziua 2:

Micul dejun. Ne vom deplasa mai apoi spre Muntele Înălţării în drum spre Grădina Ghetsimani pe Muntele Măslinilor, unde vom avea un timp de meditaţie și rugăciune. Pregătiți spiritual vom începe să parcurgem pe jos Via-Dolorosa cu cele 14 opriri ale lui Isus de pe Drumul Crucii. Vom vizita în drum și scăldătoarea Betesda care este în apropiere, iar apoi vom lua prânzul în bazarul Ierusalimului. În final vom ajunge la Golgota (Biserica Mormântului). Ultimul obiectiv al acestei zile va fi Zidul Plangerii .Cină și cazare în Betleem la hotel de 4*.

Ziua 3:

Micul dejun. Ne vom îndrepta spre Betlehem. Apoi, optional, vom urca pe Muntele Herodion, una dintre fortăreţele unice ale lui Irod. Urmează vizitarea Betleemului – Biserica Nașterii Domnului ,cu peștera locului de origine şi Câmpia Păstorilor. Cină și cazare în Betleem la hotel de 4*.

Ziua 4:

Micul dejun. Vom începe ziua cu un program opțional pentru cei ce au nevoie de un “shopping therapy” în bazarul din Ierusalim, dar vom oferi și ca varianta pentru alții să viziteze tunelurile Ierusalimului, sau Yad Vashem, Muzeul Holocaustului. Ne vom reîntâlni pentru cină la hotel. Cină și cazare în Nazaret la hotel .

Ziua 5:

Pelerinajul continuă cu Cana Galileei, locul unde Isus a făcut minunea “transformării apei în vin”. Apoi, facem o vizită de ansamblu a Nazaretului, cu oprire la Biserica “Buna Vestire”, cea mai mare construcție romano-catolică din Orientul Mijlociu; Biserica Sfântului Iosif (atelierul lui Iosif ) și o vizită optionala la Muzeul Nazaretului. Cazare la hotel de 4* în Nazaret/Tiberias.

Ziua 6:

Micul dejun. Urcăm pe Muntele Golan pentru a vedea fabrica de ulei de măsline. Vom continua a urca spre cel mai nordic oras al Israelului Tel Dan, unde optional vom vizita Parcul National Tel Dan. Apoi continuam cu vizita la Capernaum, locul în care a predicat Isus. Continuam cu vizite la casa Sfântului Petru și Sinagoga orașului. Vizităm Thaba, locul înmulțirii pâinilor și peștilor. Apoi, Biserica de pe Muntele Fericirii, unde a avut loc predica de pe munte, continuând spre nord de-a lungul Iordanului la locul botezului, situl Baptist Yardenit. Optional se va organiza o croazieră pe Marea Galileei. Apoi vom servi un prânz delicios la un restaurant pescăresc, unde vom putea servi peștele “Sfântului Petru”. Cina si cazare in hotel 4* .

Ziua 7:

Micul dejun. Ne îndreptăm spre pustiul Iudeii: vizită optionala la celebra fortăreață Masada (monument UNESCO 2001), construită de Regele Irod. Simbol al libertății evreilor, fortăreața mai păstrează intacte cele două sute de coloane de marmură ce înfrumusețează vechile băi încălzite, precum și frescele și mozaicurile antice. Masada este situată pe malul vestic al Mării Moarte, cel mai jos loc de pe Pământ (400 m. sub nivelul mării) și cel mai bogat în săruri minerale lac din lume. . Apoi, vom intra în cel mai vechi oraș din lume, Ierihon, cu o scurtă oprire la Dudul lui Zacheu, și popas la Muntele Carantania, locul în care a fos dus Isus de duhul pentru a fi ispitit. Cină și cazare la hotel de 4*.

Ziua 8:

Mic dejun. Incepem transferul spre Aeroportul din Tel-Aviv unde autoritățile israeliene cer ca pasagerii să ajungă cu 3 ore înaintea decolării, care are loc la ora 10:15. Aterizarea în Cluj-Napoca va avea loc la orele 13:25.