Ziua 1
(VINERI, 02.03.2023): CLUJ-NAPOCA - BAIA MARE - SATU MARE - TOKAJ - BUDAPESTA Ungaria - nesecat izvor de minuni! Ungaria este o tara fascinanta ceea ce o face o destinatie de top pentru turistii europeni (si nu numai!), datorita locurilor incarcate de istorie si a culturii variate, a gastronomiei duse la rang de arta, si a traditiilor lasate din mosi-stramosi, care sunt pastrate cu sfintenie de locuitorii acestui vechi regat. Ne imbarcam dis-de-dimineata in Cluj Napoca si ne indreptam spre Tokaj pe ruta Baia Mare - Satu Mare. Prima noastra oprire este la Tokaj - unde esenta istoriei a fost concentrata in licoarea bahica - vinul! Tokaj este regiunea superioara a Tisei, o destinatie incontestabil renumita. Regiunea istorica viticola Tokaj-Hegyalja este un peisaj cultural unic, Patrimoniului Mondial UNESCO, si leaganul renumitului vin Tokaj Aszu. Regiunea viticola, cunoscuta pentru traditiile sale viticole unice, care dateaza de cel putin o mie de ani, are o locatie geografica specifica, ce creeaza un microclimat favorabil viticulturii, dovada fiind numeroasele sisteme de pivnite. Vizitam Muzeul Vinului pentru a afla mai multe despre traditia locala, apoi mergem la o crama din zona pentru a degusta celebrul vin de Tokaj insotit de un preparat culinar tipic unguresc - bab gulyas. Seara ajungem in capitala Ungariei - Budapesta, unde vom avea timp liber pentru cina. Cazare la hotel 2/3* in zona Budapesta.

Ziua 2
(SAMBATA, 03.03.2023): BUDAPESTA Budapesta este o destinatie foarte interesanta pentru un city break reusit! Capitala Ungariei este inclusa in patrimoniul UNESCO, fiind considerata de multi turisti unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Budapesta a reusit sa isi pastreze atmosfera istorica si peisajul urban special, eclectic, in timp ce noi locuri culturale, sau de divertisment se deschid unul dupa altul, si viata pulseaza fara oprire. In prima parte a zilei ne vom bucura de mult-asteptatele momente de rasfat la SPA, la una dintre cele mai frumoase bai termale din oras, la Baile Rudas. Acestea se afla amplasate la poalele dealului Gellert, intre versantul dealului si faleza Dunarii, in imediata vecinatate a Podului Elisabeta. Este una din cele mai vechi bai termale din Budapesta, fiind construita initial in 1556 de catre turcii otomani, dupa ocuparea Budei. Actualul complex balnear este rezultatul unor reconstructii si adaugiri facute in secolele trecute, ultima renovare avand loc in anul 2019. Partea centrala a complexului o constituie bazinul construit in vremea dominatiei austriece, iar partea de nord este vechea baie turceasca, monument istoric reprezentativ al arhitecturii otomane din Ungaria. Cea mai moderna adaugire a complexului este piscina cu apa termala situata pe acoperisul complexului, o piscina panoramica ce iti ofera ocazia de a servi un pahar de sampanie in aer liber, scufundat in apa termala, cu o panorama deosebita asupra Budapestei! Dupa-amiaza facem o plimbare prin centrul orasului si mergem la vanatoare de suveniruri pe Vaci Utca, strada comerciala cea mai importanta a capitalei. Incepem plimbarea noastra de la Piata Centrala, trecem prin Piata Elisabeta, apoi prin fata Podului cu Lanturi pentru a admira privelistea spre Cartierul Cetatii, apoi vom ajunge la Bazilica Sf. Stefan. Seara incheiem cu o croaziera pe Dunare, unde vom degusta preparate culinare foarte variate, de la salate reci, la gulyas, sarmale, la preparate din peste, toate acestea pe tonuri de muzica de vals vienez. Cazare la hotel 2/3* in zona Budapesta.

Ziua 3
(DUMINICA, 04.03.2023): BUDAPESTA - GODOLLO - SATU MARE - BAIA MARE - CLUJ NAPOCA Parasim Budapesta, si ne indreptam spre casa. Facem o oprire pentru a vedea un palat baroc, cel mai mare din Ungaria, in care isi petrecea Imparateasa Sissi sejururile in Regatul Maghiar: Castelul Grassalkovich. Vom vizita exponatele interesante ale muzeului, vom gusta prajiturile traditionale din cafenea si vom face o plimbare in parcul plin de copaci umbrosi, avand o atmosfera intima, atat vara, cat si iarna. Pornim mai departe, urmand ca in cursul serii sa ajungem acasa, in functie de trafic si de formalitatile vamale.


UNGARIA
TOKAJ - BUDAPESTA - GODOLLO

Vizita cu degustare de vinuri in regiunea viticola Tokaj - Capitala Regatului Maghiar Budapesta - SPA la Baile Rudas - Croaziera cu cina pe Dunare - Palatul Imparatesei Sissi din Godollo

Perioada: 03 - 05.03.2023 / 02 - 04.06.2023

TARIFUL INCLUDE:
-Transport cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer conditionat, cu toate taxele de drum si parcari incluse;
-2 nopti de cazare cu mic dejun la hotelurile din oferta;
-asistenta turistica pe traseu din partea unui insotitor de grup din Romania.

TARIFUL NU INCLUDE:
-asigurare storno + medicala de sanatate
-biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea - tarifele de vizitare ale obiectivelor turistice au caracter orientativ, acestea putand suferi modificari ulteriore realizarii programului;
-alte mese decat cele inscriese in program;
-taxele de sejur, acestea se achita direct la receptiile hotelurilor (intre 3 si 5 euro/persoana/noapte, in functie de categoria hotelurilor si de tara);
-Tarife aprox. intrari obiective: Palat Godollo: Adult: 11 euro, Muzeul Vinului din Tokaj: Adult: 5 euro, Student: euro, Pensionari: 3 euro; Pranz cu degustare de vinuri in Regiunea Tokaj: 10 euro/persoana; Croaziera pe Dunare cu cina: 35 euro/persoana; Intrare la Baile Rudas: 16 euro/persoana/zi.

* Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane.
** La inscriere se achita un avans de minim 30%, diferenta cu minim 21 de zile inainte de plecare.
*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.

NOTA:
-copii mai mici de 14 ani nu sunt acceptati la Baile Termale Rudas;
-pentru bai este nevoie de costum de baie, papuci de schimb, prosop, casca de protectie pentru par (acestea pot achizitionate si de la fata locului, contra cost);
-plata la Baile Rudas se va face personal, plata se poate face cash doar in forinti maghiari (nu se accepta euro), sau cu card.

DOCUMENTE DE CALATORIE SI CONDITII DE INTRARE:
-Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.
-Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasta sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).
-Pentru calatorie este necesara cartea de identitate valabila sau pasaportul valabil.
-Pentru informatii complete accesati pagina: https://www.mae.ro

BINE DE STIUT!
-Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii (conditii meteo nefavorabile, drumuri blocate, etc.) poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar, fara a afecta structura generala a programului.
-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea oficiala pentru tara vizitata si respecta standardele locale
-Distribuirea camerelor se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL

INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU:
-Transportul terestru se va executa cu autocare subInchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului
-Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
-Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
-Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
-Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificari care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
-Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice)

ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE  CALATORIE:

-Documentele necesare pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
-In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
-Regulament documente de calatorie minori:
- pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
- minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
- minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
-Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
-Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
-Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
-Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE:
-30% se achita la inscriere
*Optional, in cazul circuitelor cu avionul sau daca turistul opteaza pentru transport avion se achita integral contra-valoarea biletului de avion in momentul achizitiei biletului si in caz de retragere sau renuntare sau modificare de nume, tariful biletului de avion este nereturnabil.
-Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare/data de check-in

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE:
-0% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii), mai putin contra-valoarea biletului de avion, care este neramburasbila
-30% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60 - 30 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
-100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
-100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
-100% in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
-Penalizarile pentru anularea biletelor de avion tin de politica de anulare a fiecarei companii aeriene si vor fi aduse la cunostinta turistului in momentul achizitiei biletului.
-Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
-Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti. Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii.
-Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza.
-De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:
-Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman
-Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
-Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali
-Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
-Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
-Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor Inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.
-In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.
-Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
-In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita iocalizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI:
-Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
-Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
-Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi Intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse In vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.
-In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE:
-Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program
-Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
-Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
-Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.
-Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
-Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
-Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
-Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
-Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:
Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro, email, imprimat, SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii insotitor grup/ ghid - nume, persoana de contact, telefon
- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare, numar telefon autocar imbarcari.
- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)
- Orar de transport actualizat (daca este cazul)
- Hotelurile confirmate
- Transferurile pentru aeroport
- Excursii optionale/ informare tarife

OBSERVATII:
-Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
-La Inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale:

Nume si prenume turist (turisti sau lider de grup) Semnatura


vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Baia Mare - Budapesta
Transport Autocar Budapesta - Baia Mare

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Baia Mare catre Budapesta de Week-end, Toate locatiile, Ungaria

Verifica tarife si disponibilitate