Ziua 1
ZIUA 1.: BAIA MARE - CLUJ NAPOCA - ALBA IULIA - FAGARAS - BRAN Plecare dimineata la ora 06.00 din Baia Mare pe traseul Cluj Napoca - Alba Iulia - Fagaras - Bran Se viziteaza pe traseu cetatea Aba Carolina si Complexul monahal de la Sambata de Sus. Cazare zona Bran hotel 3*- Hanul Bran sau similar.

Ziua 2
ZIUA 2.: BRAN - SINAIA - CAMPINA - TULCEA - MURIGHIOL Dupa mic dejun pornim spre Delta. Se viziteaza in prima parte a zilei castelul Bran si castelul Peles in Sinaia. Pauza de pranz pe traseu. Dupa masa spre seara, sosim in Murighiol. Cazare la hotel 4* cu piscina.

Ziua 3
ZIUA 3.: DELTA DUNARII Mic dejun. Timp liber in Murighiol, sau optional cca 120 lei / pers., pentru minim 14 pers., plimbare cu salupa (hidrobuz) de maxim 18 locuri (benzina inclusa in pret), pentru a observa zone salbatice din Delta Dunarii, cu coloniile de pasari si sate traditionale pescaresti. Traseul va urma ruta: brat Sulina - Mila 23 - canal Eracle - Biserica din Solzi - Canalul Pardina - Chilia Veche - bratul Chilia - zona Periprava - Canalul Sulimanca (pe langa Padurea Letea) - lacurile Merhei, Babina, Matita - Mila 23 - Murighiol. Dupa masa timp liber pentru relaxare.

Ziua 4
ZIUA 4.: DELTA DUNARII Mic dejun. Timp liber in Murighiol, sau pornim si astazi optional cca. 120 lei / pers., pentru minim 14 pers., in croaziera cu salupa (hidrobuz) de maxim 18 locuri (benzina inclusa in pret), pe cel mai frumos brat al Deltei la Sf. Gheorghe. Plaja si baie in mare. Apoi strabatand canale si lacurile din inima Deltei: Erenciuc, Puiu, Rosu, Rosulet, se ajunge pe Bratul Sulina. Timp liber 2 ore in Sulina. Intoarcere la Murighiol pe ruta: Bratul Sulina - Crisan - Complex Lebada - Murighiol. Cazare Murighiol la acelasi hotel.

Ziua 5


Ziua 6
ZIUA 6.: EXCURSIE OPTIONALA LA BALCIK SI VARNA (50 RON / PERS., MIN.10 PERS.)

Ziua 7
ZIUA 7.: SEJUR PE LITORALUL MARII NEGRE

Ziua 8
ZIUA 8.: SEJUR PE LITORALUL MARII NEGRE

Ziua 9
ZIUA 9.: SEJUR PE LITORALUL MARII NEGRE

Ziua 10
ZIUA 10.: NISIPURILE DE AUR - BUCURESTI Plecare dimineata dupa mic dejun intoarcere spre tara. In functie de ora sosirii in Bucuresti - vizita la Parlamentul Romaniei. Tur panoramic al orasului iar seara timp liber pentru plimbare in centrul vechi al capitalei. Cazare Hotel 3*.

Ziua 11
ZIUA 11.: BUCURESTI - COZIA - ALBA IULIA - CLUJ NAPOCA - BAIA MARE Dupa micul dejun pornim spre acasa. Oprire la manastirea Cozia si oprire in Sibiu pentru o scurta vizita in centrul vechi si pentru pauza de masa. Sosire in cursul serii in Baia Mare/ Satu - Mare.


Plecari: 14 iunie 2021, 28 iunie 2021, 18 august 2021, 29 august 2021
Grup minim 15 persoane transport microbus sau minim 30 persoane transport autocar

TARIFUL INCLUDE:
-Transport cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer cu toate taxele de drum si parcari incluse;
-5 nopti cazare cu mic dejun hoteluri 3* in Romania
-5 nopti cazare hotel 3*   All inclusive - Nisipurile de Aur Bulgaria
-asistenta turistica pe traseu din partea unui insotitor de grup  din partea agentiei

TARIFUL NU INCLUDE:

-Recomandare: Asigurarea medicala si storno pentru acoperirea costurilor de renuntare in caz de imbolnavire grava, brusca, deces in familie, test COVID pozitiv, prevazute in polita de asigurare.
-intrarile la obiectivele turistice:
-castelul Bran: adult 45 lei, senior +65 - 35 ron, student - 25ron, elev -1 0 lei
-castelul Peles:adult - 30 lei, senior+65 - 15 lei , elevi si student - 8 lei
-excursiile in Delta Dunarii, apx. 120 lei / persoana / excursie
-cina cca 80 ron / persoana in Delta Dunarii
-degustarea de vin la podgoriile Murflatar- pachet premium 120 lei/ persoana
-excursia la Balcik - 50 ron/ persoana
-supliment allinclusiv beach 5 euro / zi/persoana.
-vizita la Parlamentul Romaniei - adult - 40 lei, student - 20 lei, copil 10 lei
*sumele sunt informative pentru intrarile la obiectivele turistice


INFORMATII PRECONTRACTUALE GENERALE - CIRCUITE EXPERT TRAVEL 

INFORMATII DESPRE  ZBOR: -Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect si tarifele pentu locuri preferentiale
-Orarul de zbor poate suferi modificari care vor fi aduse la cunostinta turistului la primirea notificarii de la compania aeriana. Daca modificarea nu este semnificativa - modificari sub 30 minute - orarul nou de zbor va fi transmis in informarea de plecare
-Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
-Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
-In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna.
-Daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul biletelor de avion achizitionate.

INFORMATII DESPRE TRANSPORTUL TERESTRU: 
-Transportul terestru se va executa cu autocare subinchiriate de capacitate 29 pana la 55 locuri in functie de marimea grupului 
-Autocarele sunt dotate cu aer conditionat, statie audio video, scaune reglabile. Autocarele vor fi clasificate minim 2*.
-Asezarea in autocar se va face in ordinea inscrierilor, locurile nu se nominalizeaza.
-Conform legislatiei in vigoare, in cazul vehiculelor ramase imobilizate pe traseu, in cazul defectiunilor care nu se pot remedia, trasportatorul este obligat sa asigure preluarea persoanelor in termen de maximum 3 ore in judet, 5 ore in tara si in termen de maximum 16 ore in cazul transporturilor in trafic international;
-Orarul de imbarcare/ debarcare este specificat in programul excursiei. Orele sunt aproximative, pot suferi modificari  care vor fi transmise turistilor in informarea de plecare.
-Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul grupului in situatii exceptionale (accidente, trafic ingreunat, blocat, urgente medicale ale unora dintre pasageri, defectiuni tehnice) 
 
ACTE NECESARE CALATORIEI SI INFORMATII LEGATE DE  CALATORIE: 
-Documentele necesare  pentru trecerea frontierelor pe traseu: pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara.
-In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia  vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor NU SE ACCEPTA acest tip de document ce atesta identitatea turistului! Se accepta doar modelul nou de carte de identitate.
-Regulament documente de calatorie minori: 
-          pasaport turistic/carte de identitate valabila minim 6 luni de la data iesirii din tara
-          minorii care sunt insotiti de un singur parinte vor  trebui sa prezinte politiei de frontiera acordul parental al parintelui ce nu insoteste minorul - se obtine de la notariat
-          minorii ce calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti va trebui sa prezinte acordul parintilor, iar persoana ce il insoteste trebuie sa detina cazier judiciar valabil. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati  www.politiadefrontiera.ro!
-          persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)
-Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
-Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
-Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la compania sau organele competente.
-Turistii vor fi informati daca pe traseul circuitului se necesita obtinerea de vize sau sunt necesare vaccinari speciale pentru destinatiile din program.

CONDITII FINANCIARE DE INSCRIERE: 
-30% se achita la inscriere in cazul circuitelor cu transport autocar 
-40% se achita la inscriere in cazul circuitelor cu transport avion
-Diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare

PENALITATI IN CAZ DE RETRAGERE: 
-10% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 60 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
-50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 60-31 zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii);
-100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai putin de 31 de zile inainte de inceperea executarii pachetului (data plecarii) sau nu se prezinta la program.
-100% daca anularea se face din urmatoarele cauze: in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agentiei;
-100%  in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integral excursia in termenele stipulate;
-Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

CONSTITUIREA GRUPULUI:
-Tarifele au fost calculate la grup de minim 35 turisti.  Suplimentul pentru grup 25-34 persoane, 30 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii. 
-Pentru un numar mai mic de 35 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. 
-De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

ASISTENTA TURISTICA, VIZITE, EXCURSII OPTIONALE:
-Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite intotdeauna ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman
-Ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.
-Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali
-Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
-Unele excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.
-Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor.
-In situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.
-Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
-In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

EVENTUALE  EVOLUTII ALE  PRETULUI:
-Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.  
-Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. 
-Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de hoteluri sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.
-In cazul in care cererea este mai mare decat locurile prestabilite pentru grup, iar biletele de avion au suferit cresteri se va comunica turistului suplimentul de tarif si numai dupa acordul scris se va incheia contractul de prestari servicii turistice.

INFORMATII REFERITOARE LA CAZARE: 
-Categoria unitatilor de cazare este cea specificata in program
-Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
-Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
-Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.
-Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program. 
-Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
-Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
-Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
-Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

ASIGURARI:
-Agentia organizatoare detine polita de asigurare care acopera daune de pana la 50.000 eur in cazul insolventei societatii.
-Polita Asigurare Insolventa SERIA I, NR. 53063 / 23.01.2020 - Valoare acoperita: 50.000 USD, OMNIASIG, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/4057420
-Pachetele din prezenta oferta nu includ asigurarile medicale de calatorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandam incheierea lor in agentiile de turism sau la orice companie de asigurari.

INFORMATIA PENTRU PLECARE/ SEJUR:
Informatiile detaliate despre circuit vor fi transmise turistilor pe un suport durabil: site www.experttravel.ro,  email, imprimat , SMS, inainte de plecare cu minim 3 zile  si vor cuprinde urmatoarele puncte: 
- Detalii insotitor grup/ ghid - nume, persoana de contact, telefon
- Detalii mijloc de transport, numar de inmatriculare,  numar telefon autocar imbarcari.
- Orar de zbor actualizat (daca este cazul)
- Orar de  transport actualizat (daca este cazul) 
- Hotelurile confirmate
- Transferurile pentru aeroport
- Excursii optionale/ informare tarife
 
OBSERVATII: 
-Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
-La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a informatiilor precontractuale :

 

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Baia Mare - Nisipurile de Aur
Transport Autocar Nisipurile de Aur - Delta Dunarii

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Baia Mare catre Circuit Delta Dunarii + Sejur Bulgaria - Program Social, Toate locatiile, Romania

Verifica tarife si disponibilitate